Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Bűnügy

Közösült vele, mielőtt elvágta a torkát: sokkoló részletek derültek ki a miskolci pályaudvaron talált holttest ügyében

Hogyan találhatunk rá az ideális kollagénkapszulára?

Hogyan találhatunk rá az ideális kollagénkapszulára?

Manapság a kollagén afféle divatos étrend-kiegészítőnek számít. Már különösebb hozzáértés nélkül is bizonyára eljutott hozzánk az a hír, hogy ez egy olyan alkotóeleme a szervezetünknek, amelynek a termelődése a korral egyre inkább lecsökken.

Az is lassan köztudottá válik, hogy miért olyan nagy probléma ez. Hiszen a testünkben lévő kollagén olyan, mint az építőanyag, ami többféle szempontból is fontos szerepet játszik az egészségünk fenntartásában, megőrzésében. De hogyan képes egyetlen alkotóelem olyan sokféle szerepet betölteni?

Többféle típusa létezik

Ez az a pont, ahol a legtöbb táplálékkiegészítő elbukik, ugyanis a kollagénről bebizonyították, hogy nem egyetlen fajtája van, s az sem mindegy, hogy pontosan mit tartalmaz az adott készítmény. A prémiumminőségű komplex összetételű kollagén kapszula sohasem egyetlen komponenst tartalmaz, ahogyan az sem mindegy, hogy a benne található hatóanyagnak milyen a felszívódása, hiszen ez meg fogja határozni azt is, hogy milyen mértékben fog tudni hasznosulni a szervezetünkben.

Fontos hát, hogy ne dőljünk be minden hamis információnak, illetve olyan terméket válasszunk, amely valóban képes szolgálni a céljainkat.

Válasszunk minőséget!

Az USA medical Collagen Complex egy olyan étrend-kiegészítő, amely öt különböző kollagénpeptidet foglal magába, így az I-es, II-es, III-as, V-ös és X-es típusú kollagének egyaránt megtalálhatóak benne. Ennek köszönhetően a testünk képes könnyebben feldolgozni a kapszulában lévő komponenseket, valamint jobban képes hasznosulni is a bevitt kollagén.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

Mielőtt még hanyatt-homlok rohannánk a pénztárhoz, hogy beszerezzük saját kapszuláinkat, ismerjük meg közelebbről is a kollagént, hiszen így tudjuk csak igazán megérteni, hogy miért van rá szükségünk. Maga a kollagén is többféle összetevőből áll össze, mégpedig a testünk számára nélkülözhetetlen aminosavakból.

Jelentősége azért hatalmas, mert már a huszadik életévünk betöltése után elkezd csökkenni a kollagén termelődésének a mértéke, ami legelőször a bőrünk állapotán fog meglátszódni. Ennek a következménye ugyanis az, hogy veszítünk a feszes, üde megjelenésünkből, s szép lassan megjelennek a kezdetben még csak finom, halvány ráncok is.

Szintén a kollagén hiányára utalnak az ízületi fájdalmaink is, ugyanis az izmaink és az ízületeink felépítésében is fontos szerepe van ennek az anyagnak. Így aztán ha pótlásra szorulunk ezen a téren, akkor azt a testünk szó szerint kívülről is, belülről is jelzi nekünk.

Mire figyeljünk oda a táplálékkiegészítőnk kiválasztásakor?

Az egyik kulcsszó az lesz, hogy a termék hidrolizált kollagént tartalmazzon, ez ugyanis sokkal könnyebben hasznosul majd a szervezetünkben. A másik pedig az, hogy minél többféle fajtát tartalmazzon lehetőség szerint az étrend-kiegészítő a kollagénből, hogy minden területen ki tudja fejteni a hatását.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!