Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

6 csodás látnivaló Indokínában, amit nem érdemes kihagyni

6 csodás látnivaló Indokínában, amit nem érdemes kihagyni

Az Indokínai-félsziget felfedezése sokak bakancslistáján szerepel, ami nem is csoda, hiszen ez egy gyönyörű, egzotikus vidék, fehér homokos tengerpartokkal, nyüzsgő metropoliszokkal, történelmi és kulturális emlékekkel.

Az utazás megszervezése azonban nem egyszerű, de az ezzel járó terheket levehetjük a vállunkról, amennyiben a Premio Travel indokínai körutazását választjuk. Az utazási iroda mindent elintéz nekünk, a repjegyektől kezdve a szálláson át a programok lebonyolításáig, melyhez idegenvezetőt is biztosít. S hogy mi mindent fedeznek fel az utazók ez alatt a 13 nap alatt? Mutatunk egy kis ízelítőt!

Thaiföld – Bangkok városa

Thaiföld fővárosa (melyet thai nyelven Krung Thepnek neveznek, ami szó szerinti fordításban az angyalok városát jelenti), a “kelet Velencéje”, egy közel 8 milliós lakosú metropolisz. Számtalan filmben találkozhattunk vele és a nevezetességeivel, melyeket most alkalmunk lesz végre személyesen is felkeresni.

Kezdjük is mindjárt a sort a híres Chinatownnal, azaz kínai negyeddel. Itt napnyugta után nemcsak a lenyűgöző esti fényekben gyönyörködhetünk, hanem az ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményekben lesz része, ugyanis ez maga a street food mennyország. A thai-kínai közösség rengeteg jellegzetes helyi fogást kínál, melyeket érdemes megkóstolni.

A történelem és építészet iránt érdeklődők feltétlenül keressék fel Bangkokban a Királyi Palotát, az Arany Buddha templomot, a Fekvő Buddhát és a Smaragd Buddha templomot is.

Kambodzsa – Angkor szentélyei, Phnom Penh

Kambodzsa ősi templomvárosa, Angkor évszázadokon keresztül az ország fővárosa volt, ma az UNESCO Világörökség része. A hatalmas területen elterülő komplexumban több fontos szentély is található, például a Bajon-templom, a Phimeanakasz, az Elefánt-terasz, a Leprás király terasza és a Ta Prohm szentély. Emellett érdemes megtekinteni az ország jelképének számító Angkor Watot és a Pre Rup szentélyt is.

Phnom Penh az ország jelenlegi fővárosa, mely egzotikus jellege mellett nyugatias vonásokkal is rendelkezik. Ha erre járunk, mindenképp keressük fel a Királyi Palotát és az Ezüst Pagodát is.

Vietnám – Chu Chi, Mekong-delta, Saigon

Vietnám a múlt század végén még egy háborús övezet volt, az ország viszont azóta talpra állt, és ma már újra igazi turistaparadicsom. Izgalmas gasztronómiája, francia gyarmati örökségei, csodás tájai felejthetetlen úti céllá teszik.

Egyik nevezetessége a Chu Chi néven ismert alagútrendszer, mely összesen 270 km hosszú, annak idején a vietkongok itt harcoltak a rezsim ellen.

A Mekong-delta az ország legtermékenyebbnek számító területe, a környéken élők trópusi gyümölcsök és rizs termesztésével foglalkoznak.

Saigon városa máig hűen őrzi a francia gyarmati idők emlékeit, itt található az Újraegyesítés Palotája, a Főposta, de mindenképp látogassunk el a kínai negyedbe és a Thien Hau szentélybe is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!