Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Jégdarát is kaphatunk a csütörtöki viharok mellé.

Hosszú expozíciós idővel, számítógépes programmal több felvételből összeállított felvételen villámlások Nagykanizsánál 2021. július 31-én.
Fotó: MTI/Varga György

Több megyére figyelmeztető veszélyjelzést adott ki csütörtökre a meteorológia a várható zivatarok miatt. A HungaroMet előrejelzése szerint főként a Nyugat-Dunántúlon és a keleti országrészben alakulhatnak ki jégesőt is hozó zivatarok.

Csütörtökön napközben 12-16 fok várható, de a szakemberek kiemelik:

a záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2024. április 18-ra.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2024. április 18-ra.Forrás: met.hu

Pénteken gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Az északnyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródnak, helyenként zápor, egy-egy helyen kis eséllyel zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél, hajnalra általában 0, +5 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a keleti szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Ahogy csütörtökön, pénteken is 12-16 fokot mutat majd a hőmérő a legmelegebb órákban.

Szombaton változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északi szél sokfelé megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, 6 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Nappal kicsit már melegebb lesz, mint az előző napokban: 13-18 fok közötti értékek várhatók.

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Eső, zápor, zivatar szórványosan fordulhat elő, több munkája a keleti, délkeleti részeken lesz az esernyőnek. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Hajnalban 3-7, nappal 10-18 fok lehet.

Kapcsolódó friss hírek