Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

106 újabb református értelmiségi követeli a tróger fideszes Balog Zoltán „püspök” lemondását

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én.
A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én. Fotó: MTI/Cseke Csilla

Márciusban 24 református lelkész és egyházi értelmiségi írta alá azt a VálaszOnline-on megjelent nyilatkozatot, melyben felszólították Balog Zoltán fideszes kavaróembert, hogy mondjon le a püspöki tisztségéről.

A hírek szerint ugyanis Balog volt az, aki valamiért erősen közbenjárt annak érdekében, hogy államfői kegyelmet kapjon a pedofilpártoló K. Endre.

„Anyaszentegyházunkért érzett felelősségére apellálva hangsúlyosan kérjük Balog Zoltánt, mondjon le dunamelléki püspöki tisztségéről is. Ez nem egyetlen egyházkerület, hanem az egész Magyarországi Református Egyház közös ügye”

– áll a nyilatkozatban.

Március óta 106 további református írta alá a nyilatkozatot, derül ki a lista tegnap beszúrt frissítéséből. Az újabb aláírók között szerepelnek lelkészek, teológusok, de olyan, a nagyközönség előtt is ismert nevek, mint Szabó T. Anna költő, író, Petschnig Mária Zita és Bod Péter Ákos közgazdászok, Papp István és Turbucz Dávid történészek.

A 106 újabb tisztességes, bátor református ide kattintva ismerhető meg.

Kapcsolódó friss hírek