Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

BORDÁS Gábor; ORBÁN Viktor; PINTÉR Sándor
Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!

Posted by Orbán Viktor on Saturday, April 13, 2024

Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott – Izraelnek tulajdonított – légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

Az izraeli 12-es televízió „magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva” később azt közölte, a légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat ballisztikus rakétát.

Irán több tucat ballisztikus rakétát is indított Izrael ellen, melyek tizenkét perc alatt érnek el célpontjaikhoz, s ezek nyomán légiriadó volt az ország azon településein, melyek felé tartottak, de földet érésük előtt a légvédelem ellenrakétái elfogták a lövedékeket.

Az Umm al Fahem nevű arab faluban sérülést okozott egy lezuhanó rakétatöredék, és a Negev-sivatag egyik beduin falvában is súlyosan megsebesült egy tízéves kisfiú egy ilyen alkatrész miatt, de más kárról vagy sérülésről nem számoltak be.

Az Egyesült Államok hadserege ugyanakkor Izrael határain kívül elfogott több tucat kamikaze drónt és robotrepülőgépet, s Jordánia katonai repülőgépei is részt vettek a drónok elcsípésében.

Egy meg nem nevezett vezető tisztviselő azt nyilatkozta a 12-es televíziónak, hogy Izrael jelentős választ ad majd az iráni támadásra.

Ez is érdekelhet:
Drogpolitikai vitára hívta Deutsch Tamást a Kutyapárt

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja