Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!

Posted by Orbán Viktor on Saturday, April 13, 2024

Irán több mint 200 drónt, illetve rakétát lőtt ki Izrael ellen szombat éjszaka óta. Az akció válaszlépés volt Irán damaszkuszi konzulátusa ellen két hete végrehajtott – Izraelnek tulajdonított – légicsapásra, amelyben 12-en vesztették életüket.

Az izraeli 12-es televízió „magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva” később azt közölte, a légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat ballisztikus rakétát.

Irán több tucat ballisztikus rakétát is indított Izrael ellen, melyek tizenkét perc alatt érnek el célpontjaikhoz, s ezek nyomán légiriadó volt az ország azon településein, melyek felé tartottak, de földet érésük előtt a légvédelem ellenrakétái elfogták a lövedékeket.

Az Umm al Fahem nevű arab faluban sérülést okozott egy lezuhanó rakétatöredék, és a Negev-sivatag egyik beduin falvában is súlyosan megsebesült egy tízéves kisfiú egy ilyen alkatrész miatt, de más kárról vagy sérülésről nem számoltak be.

Az Egyesült Államok hadserege ugyanakkor Izrael határain kívül elfogott több tucat kamikaze drónt és robotrepülőgépet, s Jordánia katonai repülőgépei is részt vettek a drónok elcsípésében.

Egy meg nem nevezett vezető tisztviselő azt nyilatkozta a 12-es televíziónak, hogy Izrael jelentős választ ad majd az iráni támadásra.

Kapcsolódó friss hírek