Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Elszabadul a nyár, hétvégére megint 30 fok lehet

Gyerekek a szökőkútnál hűsítik magukat a hőségben a debreceni Vigadó téren.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ennyi volt a szerdán betoppant hidegfront, a következő napokban szépen lassan felmelegszik a levegő hőmérséklete, olyannyira, hogy a hétvégén már nyári melegre lehet készülni.

Az Időkép előrejelzése szerint a hét további részében már maradni fog az átlagosnál melegebb, szárazabb idő, amely elsősorban az Alföldön élők számára igazán rossz hír, hiszen ott tovább fokozódhat az aszály. Leghamarabb hétfőn délután, este érkezhetnek újra csapadékgócok országunkba, addig bizony az esernyők, gumicsizmák maradhatnak a szekrények mélyén.

Napról napra melegebb lesz, olyannyira, hogy a hét legvégén, valamint hétfőn újra elérhetjük a 30 Celsius-fokot. Folytatódik tehát az áprilisi nyár, számottevő változást a hétfőn érkező hidegfront hozhat majd magával – olvasható az előrejelzésben.

Soha nem volt még ilyen meleg március

Eközben a Hungaromet arról ír, hogy nem csak Magyarországon, de globálisan is a legmelegebb március volt ez a modernkori mérések kezdete óta.

„A mögöttünk álló február és tél után a tavasz első hónapja is legmelegebb volt globálisan a modernkori mérések kezdete óta, 14,14 °C fokos havi átlaggal, mely kismértékben, 0,1 °C fokkal haladta meg a korábbi csúcstartó 2016-os márciusi átlagot és 1,68 °C fokkal az iparosodás előtti (1850-1900) átlagot” – írták a Facebook-oldalukon, hozzátéve:

Európai léptékben a tavasz első hónapja a második helyet foglalja el a legmelegebb márciusok sorában, 2,12 °C fokkal meghaladva a sokéves európai átlagot.

Kapcsolódó friss hírek