Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Orbán levélben agitálja szavazásra az EU-n kívül élő magyarokat

Orbán levélben agitálja szavazásra az EU-n kívül élő magyarokat
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor levelet küld az Európai Unió területén kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán, hozzátéve: a levélben a kormányfő „felhívja figyelmüket” a június 9-i európai parlamenti választásokra, és arra ösztönzi őket, ők is éljenek szavazati jogukkal.

Azok a magyar állampolgárok ugyanis, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és az Európai Unió területén kívül élnek, levélben adhatják le szavazatukat az európai parlamenti választáson, de ez csak az előzetes regisztráció után lehetséges.

Amennyiben valaki korábban már regisztrált a magyarországi választásokon való levélszavazáshoz és szavazott ebben a formában, regisztrációja továbbra is érvényes marad.

Ugyanakkor – folytatja a közlemény – aki még nem vett részt levélszavazáson, az a júniusi választásra legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig tud regisztrálni és kérheti a névjegyzékbe vételét.

A kérelem benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon vagy postán, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján Magyarország bármely nagykövetségén/főkonzulátusán.

Kapcsolódó friss hírek