Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Hatalmas tűz ütött ki Budapest XIV. kerületében, Rákosrendezőn

Hatalmas tűz ütött ki Budapest XIV. kerületében, Rákosrendezőn
Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Vasúti talpfák gyulladtak meg Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő éjjel a honlapján. A Mávinform tájékoztatása szerint Rákosrendezőn az éjjel nem közlekedtek a vonatok sem.

Az OKF közleménye szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték az oltást.

Így oltottuk a Rákosrendezőnél fellobbant tüzet 🔥Vasúti talpfák égtek tegnap késő este Rákosrendező vasútállomáson, a…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Monday, April 8, 2024

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentős késések voltak, csak éjjel 1 óra után indulhatott meg a forgalom.

A katasztrófavédelem azt írta, a talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdonnyal 300 méterrel távolabbra kellett vontatni.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.

A továbbterjedt tüzeket hajnalra eloltották, a rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok addig legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek.

Kapcsolódó friss hírek