Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

10 milliárd (!) forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

10 milliárd (!) forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására
Fotó: Pixabay/stux

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

„a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást segítő, könnyű adathozzáférést biztosító, nyilvános meteorológiai-klimatológiai portál”

létrehozására a Digitális megújulás operatív program Pluszban.

A már elsőre is rettenetes bullshitnek tűnő pénzlenyúlás projekt célja állítólag egy olyan, „a múltbéli, a digitalizált és a pályázat keretében megvalósuló mérőhálózat adatait is tartalmazó adatbázis létrehozása, az adatok online publikálására alkalmas” portál megvalósítása, amely segíti a klimatológiai és időjárás-előrejelzési Big Data-alapú fejlesztéseket, és támogatja a lakosság klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodását!

A HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán azt írta: a projektben fejlesztik, bővítik a jelenleg 150 állomásból álló referencia mérőhálózatukat, kialakítanak a mért adatok fogadására alkalmas adatbázisokat és az adatok minősítését lehetővé tevő IT-rendszert, továbbá az adatok tárolására megfelelő adatbázist építenek ki.

Hivatalossá vált, hogy a HungaroMet Nonprofit Zrt. elnyerte a DIMOP Plusz 2.3.1 projekt megvalósításának lehetőségét…

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Monday, April 8, 2024

Emellett mintegy 1500, nem akkreditált mérőeszközt is telepítenek, és az azokból származó adatokat is fogadják, minősítik és a feldolgozást követően hozzáférhetővé teszik a lakosság számára –

habosították tovább a dolgot, hogy a laikusok számára minél tudományosabbnak tűnjön: mire fognak eltalicskázni 10 milliárd forintot, vagyis nagyjából 250 budapesti lakás árát.

„A fejlesztések korszerű digitális és informatikai megoldásokkal járulnak hozzá ahhoz, hogy Magyarország képessé váljon a klímaváltozást, annak hatásait folyamatosan monitorozni, elemezni, a negatív hatásokat megelőzni és a kockázatokat csökkenteni” – sorolták még a kretén vállalati bullshit-prezentációkat idéző közleményben.

Kapcsolódó friss hírek