Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Éjszakai baglyok előnyben!

Éjszakai baglyok előnyben!

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy bizonyos embertípusok sokkal jobban bírják az éjszakázást, mint mások. Minden bizonnyal te magad is ismersz olyan embereket, akik akkor élednek fel, amikor lemegy a nap, és sötétségbe borul a világ.

No, meg persze velük ellentétben léteznek azok, akik kora hajnalban vannak leginkább az elemükben, így nekik azt az időszakot lesz érdemes maximális szinten kihasználni.

Minden kétséget kizáróan te is tudod saját magadról, hogy melyik csoportba tartozol, így amikor állást keresel, akkor ezt az aprócska tényt sem árt figyelembe venned.

Éjszakai sofőrködés? Miért ne?

Igazi éjszakai baglyoknak való munka a Sofőr állás belföldi állásajánlatai között megtalálható bármelyik pozíció. Akad olyan, ahol a négykezes munka mellett folyamatos a haladás, és persze van olyan pozíció is, ahol állandó éjszakázás a jellemző. Ezekben a közös, hogy nem nappal, hanem éjszaka kell vezetni, ami számtalan előnnyel is jár.

Ilyen többek között, hogy sokkal gyérebb a forgalom, így nem csupán gyorsabban fogsz tudni eljutni A pontból B pontba, de még a balesetezésnek is kisebb az esélye a kevesebb szereplő miatt. (Azért ne feledkezzünk meg arról a nem elhanyagolható tényről sem, hogy a balesetek java része hajnalban történik, amikor mindenkin lazább és tompább.)

További előny, hogy nem kell parkolóhelyet vadászni, illetve az ilyen munkarendet megkövetelő munkakörök valódi fix időpontos munkák, amelyekhez viszonylag könnyű alkalmazkodni.

Azért a hátulütőkről se feledkezz meg!

Persze nem adnánk teljes és valós képet, ha csak a jó dolgokat említenénk meg az éjjeli fuvarozással kapcsolatban, így az ódiumok mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A fentebb említett balesetveszélyt tovább fokozza, hogy jóval álmosabbnak érezheted magad, illetve a monoton vezetés is tovább nehezíti a helyzetet, amin a gyatrább látási viszonyok sem kifejezetten segítenek.

Nem csupán az elvégzett munka minősége, hanem a tested is könnyen megsínyli ezt a munkakört. Az állandó éjszakázás ugyanis hosszú távon negatív hatással van a szervezetedre, sőt még a rosszabb látási viszonyok is nagyobb megterhelést jelentenek a szemed számára. Éppen ezért jobb, ha csupán ideiglenesen borítod fel a tested egyensúlyát, bármennyire is csábító az éjszakai vezetés.

A választás a tiéd!

Ha valami igazán klassz a sofőrködésben, az a változatosság. Úgy, ahogy egy adott munkakörön belül sincsen két egyforma nap, úgy a Sofőr állás oldalán is számtalan különböző pozíció kerül meghirdetésre nap mint nap.

Az, hogy ezek közül te melyiket vállalod el, az csupán az egyéni igényeiden múlik: mennyit szeretnél keresni, mennyi időt szeretnél a szeretteiddel tölteni, vagy épp mennyire vágyod a változatosságot. Ha ezekre őszintén felelsz önmagadnak, akkor máris közelebb kerülsz álmaid munkájához!

Kapcsolódó friss hírek