Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Orbán Viktor bejelentést tett a ferihegyi repülőtérről

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül többségi állami tulajdonba

– jelentette be Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. Ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra kérdéséről is – válaszolta a kormányfő egy, a repülőtérre vezető vasútvonallal kapcsolatos azonnali kérdésre.

A miniszterelnököt a kormánypárti LMP képviselője, Kanász-Nagy Máté kérdezte alá a budapesti fejlesztésekkel kapcsolatban, arról bábozva, hogy a kormány a „büntetések és sanyargatások politikáját” folytatja a fővárossal szemben.

„Lássuk, milyen az, amikor a kormány sanyargatja Budapestet: először is átvállaltunk 2010-11-ben 280 milliárd forintnyi adósságot, amit az előző városvezetés Tarlós István előtt hozott össze” – reagált Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt években emellett 4000 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre Budapesten.

Orbán megnyugtatott, hogy szereti a várost és a budapestieket, de az ország nem csak Budapestből áll.

Azt kérdezte az LMP-s alattvalójától: amikor 4000 milliárd forintos fővárosi fejlesztési múlttal, 280 milliárd forint adósság átvállalása, és a jelenleg futó több száz milliárd forintnyi állami pénzből zajló budapesti beruházás után ilyen kérdéseket tesznek fel, akkor mit gondolnak az ország többi részéről?

„Azért, mert önök budapestiek, önöknek jár? Köszönjék inkább meg, hogy a kormány komolyan veszi, hogy ez a nemzet fővárosa, és aránytalanul sokat juttat ennek a fővárosnak” – fenyegetőzött Orbán.

Kapcsolódó friss hírek