Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Kitüntette Orbán Viktort Milorad Dodik

Orbán Viktor miniszterelnök (b) átveszi a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a boszniai Szerb Köztársaság elnökétől Banja Lukában 2024. április 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) átveszi a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a boszniai Szerb Köztársaság elnökétől Banja Lukában 2024. április 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A boszniai szerbek továbbra is számíthatnak Magyarország támogatására, a két nép egymásra van utalva – magyarázta Orbán Viktor a boszniai Banja Lukában pénteken, miután átvette a boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje láncon kitüntetést Milorad Dodiktól, a többségében szerbek lakta boszniai entitás elnökétől.

Hozzátette: az Európai Unióban hiányzik az a felismerés, hogy Európának szüksége a van szerbekre, a szerbek nélkül ugyanis szerinte nincs európai biztonság, nincs stabilitás, nincs egészséges Európai Unió!

Munkalátogatás a boszniai Szerb Köztársaságban.

Posted by Orbán Viktor on Friday, April 5, 2024

Orbán azt is mondta, megtiszteltetés a kitüntetés, amely a barátság, a bizalom és jövőbe vetett kölcsönös optimizmus kifejezése is.

Méltatásában Milorad Dodik kiemelte: a boszniai Szerb Köztársaság napja alkalmából adományozott kitüntetést az a hozzájárulás indokolta, amelyet Orbán Viktor tett a kétoldalú kapcsolatok terén. Kiemelte a két fél barátságát, köszönetet mondott a folyamatos támogatásért, és hangoztatta: biztos benne, hogy közösen még jobb eredményeket tudnak elérni.

Kapcsolódó friss hírek