Bűnügy

Közösült vele, mielőtt elvágta a torkát: sokkoló részletek derültek ki a miskolci pályaudvaron talált holttest ügyében

Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Eljött a környezetbarát irodai nyomtatók ideje?

Eljött a környezetbarát irodai nyomtatók ideje?

A környezettudatosság egyre nagyobb elvárás a vállalatokkal, cégekkel szemben. Az állami és az uniós irányelvek, szabályozások is egyértelműen ebbe az irányba terelik a gazdaságot és a szereplőket. A zöld jövőt a következő generációk számára is biztosítani kell, így a mindennapokban elengedhetetlen a környezettudatos megoldások alkalmazása.

A nyomtatók még hosszú éveken keresztül velünk lesznek

A digitalizáció fellendülésével mindenki azt vizionálta, hogy a nyomtatás, a papíralapú iratkezelés napjai meg vannak számlálva. A gyakorlat azonban teljesen mást mutatott végül. Olyannyira, hogy Magyarországon a KKV-k 79%-a még mindig a papíralapú iratkezelést preferálja, a négyötöde rendszeresen kinyomtat minden szerződést, számlát, önéletrajzot és fontos üzenetet. A cégek életében bizonyos időközönként felmerül a milyen nyomtatót vegyek kérdés, aminek megválaszolásában a TechOffice is tud segíteni.

Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy általában a vállalatok csak akkor döntenek a váltás mellett, ha a jelenlegi készülék teljesen megadja magát. Pedig a régi típusú nyomtatók rengeteg hátránnyal rendelkeznek. A nyomatok minősége is hagy némi kívánnivalót maga után. A régi technológia sokkal lassabban nyomtat, emellett képes beszáradni és az alkatrészcseréket is egyre sűrűbben kell megejteni, ahogy idősödik a készülék. Ráadásul a nyomtatók piaca folyamatosan szigorodik. Belátható időn belül már kötelező lesz a részecskeszűrő használata, ami például a modern termékekben már alapból megtalálható.

A szabályozás célja egyértelműen a régi típusú nyomtatók leváltása, az ózont termelő változatok teljes eltüntetése, helyettük pedig környezettudatos modellek használatának ösztönzése.

Miért jobb egy környezetbarát irodai nyomtató?

Az egyik legfontosabb előny, hogy hő nélkül működnek. Ez azt jelenti, hogy a papír és a képalkotó alkatrészek között nem jön létre súrlódás, így kopás sem fog jelentkezni. Ezzel a veszélyes hulladékok keletkezése is megakadályozható, valamint kevesebb javításra lesz szüksége a készüléknek.

A környezetbarát nyomtatók akár 52%-kal is képesek csökkenteni az iroda energiafelhasználását. Sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek, olcsóbb a fenntartás, amivel akár százezreket is lehet spórolni hosszú távon. Elérhető a leállásmentes munkavégzés, és a nyomtatás sem kell, hogy fejfájást okozzon a hétköznapokban.

A döntést lehet halogatni, de elkerülni nem

A nyomtatók piaca és az állami, uniós szabályozások is egyértelműen abba az irányba terelik a cégeket, hogy idővel teljesen le kell majd váltani a gépparkot. A hatékony, modern és környezetbarát nyomtatók már ma is elérhetőek. Nem kell megvárni a szabályok szigorítását, jobb minél hamarabb lépni, hogy már holnaptól hatékonyan működjön az egész iroda, és elkezdjük a spórolást az energiaköltségeken, a készülékek fenntartásán.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!