Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Orbán Viktor levélben gratulált Putyin „újraválasztásához”

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

A hivatalos eredmény kihirdetését követően Orbán Viktor csütörtökön levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az Oroszországi Föderáció elnökévé történt „újraválasztása” alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A kormányfő állítólag kifejtette: „örömére szolgál”, hogy a Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, „nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is”.

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország a béke pártján áll; meggyőződésünk, hogy a párbeszéd fenntartása alapvető feltétele a béke mielőbbi megteremtésének.

A magyar miniszterelnök biztosította az orosz elnököt, hogy hazánk készen áll az országaink közötti együttműködés fokozására a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban – ismertette a gratuláló levél tartalmát Havasi Bertalan.

Kapcsolódó friss hírek