Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet
Fotó: Pixabay.com

Hidegfront éri el hazánk térségét a hétvégén, szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, és már keletebbre is több helyen előfordul eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, majd késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések. Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, ott helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Hajnalban 2, 8, kora délután általában 11, 17 fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Hétfőn nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Néhol előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul,

északkeleten azonban akár -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti vidékeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Kedden többnyire közepesen, illetve erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, zápor eső. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödhet.

Hajnalban általában -2, +5, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3 fokot mérhetnek,

kora délután 8, 14 fok lesz a jellemző, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, majd délkeleti szél néhol időnként megélénkül. Hajnalban általában -2, +3, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3, kora délután 9, 14 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

A csapadék valószínűsége a HungaroMet videós előrejelzése szerint péntektől mutat emelkedést.

Kapcsolódó friss hírek