Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Élve pörzsölték a disznót a böllérfesztiválon, a szervező becsületsértés miatt beperelte az erről beszámoló állatvédőket

Részlet az amatőr videóból.
Részlet az amatőr videóból.

Még élt a disznó, amikor megperzselték tavaly, az V. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon – a szerencsétlen állat haláltusájáról videófelvétel is készült, ami bejárta akkor a sajtót.

Az állatkínzás miatt állatvédők feljelentést tettek, a rendőrség eljárást indított.

Az élveperzselés miatt a Nyíregyházi Járási Hivatal háromszázezer forint állatvédelmi bírságot szabott ki az állatkínzással gyanúsított férfira, akinek saját költségén állatvédelmi, állatjóléti oktatáson kell részt vennie. Közben a rendőrség is lezárta az ügyben indított nyomozást, és rövidesen vádemelés történhet.

Csakhogy ezalatt abszurd fordulatot vett az ügy:

a disznótoros fesztivál főszervezője ellentámadásba lendült, és „a tragikus sorsú sertés érdekeit védő állatszeretőket citálta bíróság elé, amiért szerinte rossz színben tüntették fel a rendezvényét” – írja a Blikk.

„Decemberben kaptunk egy idézést a bíróságtól, hogy két nap múlva tárgyalásra kell mennünk. Kiderült, becsületsértésért és rágalmazásért jelentett fel minket. Azt kifogásolta, hogy a médiában negatív szereplőkét lett beállítva, amiről mi tehetünk, hiszen lejárattuk őt és a fesztiválját”

– fakadt ki a lapnak Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője, akit a Nyíregyházi Járásbíróságon közel harminc társa támogatott. Úgy tudni, a Malacvédő Alapítvány munkatársát, Tóth Anitát is beperelték.

A Nyíregyházi Törvényszék közlése szerint „a 2024. január 22-i személyes meghallgatás során a feljelentő és a feljelentettek békítése nem vezetett eredményre, így a büntetőügy tárgyaláson folytatódik majd, amelynek határnapja még nem ismert”.

Az események után a rendezvény főszervezője – aki nem reagált a Blikk megkeresésére – közleményt adott ki, amelyben tagadta az élve perzselést. A férfi szerint minden előírást és szabályt betartottak, minden más „félrevezető álhír, illetve aggodalmat keltő információ”.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten