Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Ólmok és etetőkosarak, avagy a tökéletes társak horgászathoz!

Ólmok és etetőkosarak, avagy a tökéletes társak horgászathoz!

Amikor az ember horgászik, keresi a kikapcsolódás lehetőségét és a természet közelségét egyaránt. De egyesek még többre vágynak, például kihívásokra is. Sikerre, eredményekre áhítoznak, szinte egyfajta versengés alakul ki akár a legjobb barátok és közösségek között is. A precíz és hatékony horgászathoz pedig elengedhetetlenek az ólmok és etetőkosarak.

A Fishinda ólmok és etetőkosarak, egyéb horgászfelszerelések széles tárházát kínálja. A webáruház mellett pedig olyan okostelefonos applikációt is le lehet tölteni, aminek további hasznát vehetjük – akár a horgászat során, élesben is.

Mik azok az ólmok és etetőkosarak, és miért van rájuk szükség?

Lényegében súlyokról és tartóeszközökről van szó, az ólmok főként a zsinór súlyozására szolgálnak, vagyis a horgot, a csalikat és a különböző etetőanyagokat juttathatjuk általuk a mélybe, az etetőkosarak pedig az élő- vagy műcsalik tárolásához jelentenek nagy segítséget. Nézzük is meg ezt kicsit részletesebben.

Az ólmok lehetnek laposak, henger alakúak vagy más formájúak is, ez függ attól is, milyen módszert alkalmazunk. Az etetőkosarak a táplálék célzott elhelyezését segítve szintén laposak, hosszúkásak vagy akár hálószerűek is lehetnek. Így akár nagy mennyiségű táplálékot is eljuttathatunk egy időben a kívánt helyre.

Mindkettő nélkülözhetetlen a sikeres, eredményes horgászathoz, hiszen hiába a jó bot és a technikák ismerete, ha például nem marad lent a csali. Kezdőknek nem lesz egyszerű kitapasztalni, mikor, melyik a legcélszerűbb megoldás, valamint mennyi táplálékra lesz szükség adott esetben, de idővel – és kellő szakmai segítséggel – már rutinból fog menni a választás.

Melyik horgászmódszerhez milyen típusok kellenek?

Ahány módszer, annyiféle ólomra és etetőkosárra is szükség lehet. Például pontyozáshoz vagy feeder horgászathoz olyan típusok lesznek hasznosak, amelyek stabilan fekszenek a víz fenekén, és nem mozdulnak el egykönnyen a víz áramlása alatt sem. Ezek alatt főként lapos, mégis nehéz ólmokat értünk. A pergetésnél viszont más a helyzet, itt inkább a víz felszínét és közepét célozzuk meg – valamint kisebb etetőkosarakra is lesz szükség. De lehet szó még akár távdobásról is, ahol szintén a nagy méretű, nehéz típusok jönnek jól.

Ólmok és etetőkosarak kiválasztása

Amikor ólmot és etetőkosarat választunk, vegyük figyelembe a környezeti és időjárási körülményeket, a vízügyi feltételeket, valamint az sem mindegy, milyen céljaink és törekvéseink vannak. A víz mélysége, áramlása, továbbá az ott élő halak mind meghatározó tényezők. Amennyiben ennek megfelelően vásárolunk, kapásaink is nagyobb eséllyel lesznek majd.

A Fishinda kínálatában ólmok és etetőkosarak, valamint az alapvető és egyéb horgászfelszerelések tekintetében is széles a választék. Így minden módszerhez és technikához megtalálható a tökéletes társ. Legyen szó pontyozásról, feederezésről vagy pergetésről, az ideális eszköz rendelkezésre áll.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!