Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Belföld

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Csak a biztonsági zárakon ne spóroljunk!

Csak a biztonsági zárakon ne spóroljunk!

Egy biztonsági zár nagyon komoly védelmet tud jelenteni az otthonunk számára. Épp ezért nem érdemes spórolni rajtuk. Ha bármilyen értékes vagyontárgyunk van a lakásban, vagy féltjük a saját és családunk testi épségét, akkor erre mindenképp költeni kell!

Miért fontos a biztonsági zár?

Ahogy a bevezetőben is leírtuk, azért van ezekre a szerkezetekre szükségünk, hogy biztonságban tudhassuk a családunkat, saját magunkat és persze az otthonunkban lévő vagyontárgyainkat.

Épp erre a feladatra születtek meg a Zárdiszkont – Online zárszaküzlet többpontos zárai, melyek ezt a biztonsági feladatot tökéletesen ellátják.

Ha egy illetéktelen személy megpróbál behatolni a házunkba vagy lakásunkba, akkor minél komolyabb minőségű és minél jobban ellenálló ajtót és zárat használunk, annál nehezebb dolga lesz.

Sajnos igazán áthatolhatatlan szerkezet nem létezik, de egy minőségi termékkel jelentősen lelassítható a folyamat. Sőt, ha hozzáértő próbálkozik, akkor amint látja mennyire nehéz dolga lenne, inkább továbbáll és keres egy könnyebb célpontot.

A leggyengébb láncszem elve

Minden rendszer csak annyira tud erős lenni, amennyire a leggyengébb eleme is az. Ez azt jelenti, hogy egy bejárati ajtó védelmét sem bízhatjuk egyetlen részére, például a zárszerkezetre. Ha csak ennek a minősége kiváló, az is sokat számít, de közel sem elég!

Ha rendszerben gondolkodunk, akkor a záron kívül még legalább két részelemnek kiválóan helyt kell állnia: az ajtónak és a zárbetétnek. Ha megfelelően erős, betörések ellen hatékony védelmet nyújtó ajtót vásárolunk, és ügyelünk arra is, hogy a zárbetét is minél többféle betörés elleni védelemmel legyen ellátva, akkor távol tarthatunk az otthonunktól bárkit!

Ha nem gondoskodunk minden elem minőségéről és valamelyik jelentősen gyengébb lesz, mint a másik kettő, akkor ezt egy profi betörő ki tudja használni.

A biztonsági zárbetét fontossága

A zárak között vannak olyanok, melyekbe közvetlen bedugható a kulcs. Azonban az újabb változatok már szinte kivétel nélkül zárbetétes formában készülnek. Ez azt jelenti, hogy ezeknél már az a rész, amibe a kulcs kerül behelyezésre, külön is kicserélhető.

Ez a felépítés nagyon jó azért, mert ha bármi probléma van a zárral, még nem biztos, hogy az egészet cserélni kell majd. Előfordulhat (sőt ez a jellemző is), hogy csak a zárbetét résszel van gond, így azt könnyen kicserélhetjük anélkül, hogy a teljes szerkezetet levettük volna az ajtóról.

Jó ez akkor is, ha mi magunk akarjuk megszabni, hogy milyen biztonsági szintű zárra van szükségünk, ugyanis ezekből vannak gyengébb és erősebb változatok is. Többféle védelem is kerülhet bele, például: kulcsmásolás vagy fúrás elleni, meghúzás vagy manipuláció elleni, bumping key vagy törésvédelem. Ha nem is mind, de legalább 1-2 benne van egy zárbetétben, akkor az máris jelentős nehezítés egy betörő számára!

Ha odafigyelünk a fentiekre, és még esetleg a biztonsági zár mellé felteszünk egy másodlagos, pl. hevederzárat, akkor megfelelően védetté nyilváníthatjuk az otthonunkat és családunkat.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!