Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

A szőrtüszőgyulladás hatékonyan kezelhető kombinált módszerrel

A szőrtüszőgyulladás hatékonyan kezelhető kombinált módszerrel

A férfiak többsége napi szinten küzd a borotválkozással, mely kényelmetlen és sokszor fájdalmassá váló tevékenység. Az erős szőrszálak növekedése során előforduló gyulladások, a borotválkozás utáni bőrirritáció kezelésére többféle megoldás létezik.

Professzionáli lehetőségként ajánlott az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítése, mely végleges megoldásként vagy megelőzésként is alkalmazható. Elsősorban azok szenvednek a szőrnövekedés problémás hatásaitól, akiknek vastagabb, erős, esetleg göndör szőr növekszik a testén, de bárkinél előfordulhat a szőrtüszőgyulladás. A borotválkozás utáni bőrirritáció, azaz a Pseudofolliculitis Barbae lefolyásáról és a lézeres szőrtelenítés menetéről tudhatsz meg többet cikkünkből.

A szőrtüszőgyulladásról

Gyakori, hogy a borotválkozás után irritáció lép fel, melynek oka az, hogy a szőrszálak levágásukat követően visszafordulnak a bőr alá. Ezzel szőrtüszőgyulladás alakul ki, mely hatására gennyes dudorok nőnek az arcbőrön. A leginkább érintett terület a bajusz és szakáll környéke, valamint a nyak. Érdemes tudni, hogy a Pseudofolliculitis Barbae minden olyan testrészen kialakulhat, ahol a szőrt borotvával távolítjuk el.

A folyamat gyógyítására többféle lehetőségünk van, elsősorban a borotválkozás időszakos elhagyása, és a sérült terület gyulladáscsökkentő krémekkel történő kezelése. Másik megoldás az eflornitin nevű gyógyszer használata, mely a szőrnövekedést lassítja azáltal, hogy a szer a szőrképző enzimek működését gátolja. Főként akkor alkalmazzák, ha valakinél túlzó a szőrnövekedés.

Kombinált kezelés

A lézeres szőrtelenítés hatékony eljárás, mely szinte fájdalommentes módon képes megszabadítani a pácienseket a szőrszálaktól, akár végleges módon. A többalkalmas kezelést négy hetente végzik a szakképzett lézerspecialisták, biztonságos körülmények között történik a beavatkozás.

A súlyosabb borotválkozás utáni irritációk kezelésére kutatások szerint a legjobb megoldás a lézeres szőrtelenítés és az eflornitin-hidroklorid szer kombinált használata. A lézeres kezelések időtartama 16 hétig tart, emellett pedig a páciens naponta kétszer keni be a sérült bőrfelületet a hatóanyagot tartalmazó krémmel.

A lézeres szőrtelenítés menete

A lézeres szőrtelenítés során a modern orvosi lézerfény segítségével végzik a kezeléseket. A biztonságos eljárást 8 alkalommal ismétlik meg a tökéletes végeredmény érdekében. Egy-egy kezelés maximum egy órás időtartamot vesz igénybe, és minimális fájdalom tapasztalható. A legújabb technikával végzett beavatkozás közben jóleső, masszázshoz hasonló vibrációval nyugtatja a bőrt az eszköz.

Már néhány kezelés után látványosak az eredmények, de néhány óvintézkedést mindenképpen be kell tartani a beavatkozások után. Érdemes kerülni a napfényt és a szaunát, illetve az eljárást követő 24-48 órában a forró víz használata sem javasolt. A lézerfény miatti kipirosodást nyugtató krémmel, borogatással tudjuk gyorsan megszüntetni.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!