Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

25 ezer forintért szurkálta össze hitelezőjét egy szír férfi a Keletinél

A sértett egy taxisnak mutatta meg a sérüléseit, de az nem nyújtott segítséget, inkább elhajtott.

25 ezer forintért szurkálta össze hitelezőjét egy szír férfi a Keletinél
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett szír férfi ellen, aki 25 ezer forintos tartozás miatt szúrta mellbe szintén szír hitelezőjét még 2022 februárjában a Keleti pályaudvarnál.

A Fővárosi Főügyészség szerdán azt írta, a vádirat szerint a szír férfi 2022. február 10-én a Keleti pályaudvarnál kölcsön kért 25 ezer forintot egy másik szírtől azzal, hogy még aznap visszaadja, majd egy XIV. kerületi benzinkútnál találkoztak, azonban nem akarta megadni tartozását.

A sértett próbálta megakadályozni, hogy fizetés nélkül elhajtson, erre a vádlott egy éles eszközzel mellkason szúrta.

A vádlott nőismerőse ezután hátulról lefogta a sértettet, akit a férfi még többször megszúrt. Ezután a két vádlott egy taxihoz ment, hogy elhagyja a helyszínt. A sértett a gépkocsi elé állt, és a szélvédőn keresztül megmutatta sérüléseit a járműben ülőknek, így a taxis is látta vérző sérüléseit, ennek ellenére nem nyújtott segítséget, inkább elhajtott. A sértettet végül egy ismerőse vitte kórházba.

A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a támadás eszközére és erejére, valamint a sérülések helyére tekintettel fennállt az életveszély reális lehetősége.

A Fővárosi Főügyészség a szurkálót és társát életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg, a nőt bűnsegédként, továbbá a taxist segítségnyújtás elmulasztásával.

A főügyészség a támadóval és társával szemben fegyházat, illetve börtönt, a taxisofőrrel szemben pedig próbaidőre felfüggesztett fogházat indítványozott vádiratában – közölték.

Kapcsolódó friss hírek