Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Újra meghosszabbították a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” Magyarországon, ahol egyébként „háborús veszélyhelyzet” van

Újra meghosszabbították a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” Magyarországon, ahol egyébként „háborús veszélyhelyzet” van
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az Orbán-kormány 2024. szeptember 7-ig ismét meghosszabbította a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” – derül ki a Magyar Közlönyben hétfő este megjelent kormányrendeletből.

A Telex cikke emlékeztet, a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” először 2016 márciusában hirdették ki, azóta újra és újra meghosszabbítják, legutóbb tavaly szeptemberben.

Emellett 2022 májusa óta „háborús veszélyhelyzet” is érvényben van,

vagyis Magyarország jelenleg egy olyan ország, ahová a kormány szerint annak ellenére akarnak tömegek beköltözni, hogy háborúilag rettenetesen veszélyes hely.

A rendkívüli jogrendek lényege egyébként az lenne, hogy ilyenkor a kormány hatékonyan és gyorsan tudjon reagálni a felmerülő problémákra. Ezzel szemben az Orbán-kormány gyakorlatilag visszaélésszerűen, a teljhatalma kiterjesztésére használja a dolgot, hogy a válságra, „veszélyre” mutogatva nyomjanak át azokhoz nem is kapcsolódó kormányrendeleteket.

Kapcsolódó friss hírek