Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Egy B-osztályú modell a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának összeszerelő üzemében 2016. április 29-én.
Egy B-osztályú modell a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának összeszerelő üzemében 2016. április 29-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. egyszeri bruttó 1 millió 90 ezer forintos eredményrészesedést fizet minden aktív dolgozójának áprilisban – közölte a kecskeméti székhelyű cég szerdán, hozzátéve: a juttatást a munkatársak a márciusi bérükkel együtt kapják kézhez.

A közlemény szerint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly óta biztosít közvetlen részesedést a társaság eredményéből.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a juttatás nagyságát.

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg.

A kecskeméti Mercedes-Benz-gyár mintegy 4500 embert foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott – olvasható a közleményben.