Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben
Fotó: police.hu

Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt letartóztatást kezdeményeztek egy budapesti férfi ellen, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden azt közölte, a férfi február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a nő egyik férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A helyzet megoldásáért a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot (TEK).

A TEK-nek közel másfél órás tárgyalás után sikerült elérnie, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni.

A férfi beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt – állította – nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a BRFK őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten