Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével
Fotó: police.hu

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt öt férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme és emellett közülük kettő ellen gyógyszerhamisítás bűntette miatt is.

A nyomozók kokaint, amfetamint, marihuánát, efedrint és hamis potencianövelőket foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség hétfői közleményében azt írta, hogy az öt férfi 2021 tavaszáig hónapokon keresztül kábítószerrel kereskedett Budapesten.

Egy 48 éves férfi egy másik – szintén kábítószer-kereskedelem miatt folyamatban volt – büntetőügyben 2020 augusztusában letartóztatásból szabadulva bűnügyi felügyelet alá került, azonban ismét beszállt a drogüzletbe, és kokainnal kezdett kereskedni. Számára és egy 53 éves elkövető részére az ismerősük rendelkezésre bocsátott egy XXI. kerületi asztalosműhelyt a továbbértékesítésre szánt kábítószer, illetve a hamis gyógyszerek tárolására – tették hozzá.

A 48 éves vádlott megbízott egy másik kereskedőt, hogy szerezzen neki kokaint, és ehhez 2021. május 31-én átadott neki egy gépkocsit egy bevásárlóközpont parkolójában.

A megbízott beszerezte a kábítószert és éppen átadta volna azt a gépkocsiba elrejtve, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. Ezután a nyomozók az asztalosműhelyben és egyes terhelteknél is kutatást tartottak, amely során megtalálták a sokféle kábítószert és hamis gyógyszert.

A vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint hármukkal szemben több tízmillió forint erejéig vagyonelkobzást is indítványoz – áll a közleményben.