Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

A legjobb állások a kereskedelemben 2024-ben

A legjobb állások a kereskedelemben 2024-ben

Legyen szó bármilyen szektorról, az álláskeresés mindig is izgalmas feladat volt. Ez a kereskedelem területén ez még inkább igaz. Miért érdemes ebbe az irányba továbbképeznünk, vagy épp átképeznünk magunkat? Cikkünkből kiderül!

Változatos munkakörök és kihívások: a kereskedelem ezer arca

A kereskedelem egy olyan ágazat, amely számos munkalehetőséget kínál azoknak, akik érdeklődnek az értékesítés, a marketing vagy akár az ügyfélszolgálat iránt. Perspektíva ugyanis nemcsak az egyre jobban elterjedő e-kereskedelemben van. Ha Baján és környékén keresünk kereskedelmi állást, a Bajaállás oldalán, a https://bajaallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites linken megtalálhatjuk a hozzánk illőt.

A kereskedelem területén dolgozók széles skálával találkozhatnak, hiszen bolti eladótól kezdve a könyvterjesztőig bármilyen pozícióban kiőróbálhatjuk magunkat. A lehetőségeknek csak igényeink, tapasztalataink és karriervágyaink szabhatnak határt. De milyen munkákra van jelenleg a legnagyobb igény?

A legkeresettebb munkák a kereskedelemben 2024-ben

  1. Áruházi értékesítő: az áruházi értékesítők az üzletekben dolgoznak, és közvetlenül foglalkoznak az ügyfelekkel. Feladatuk így egyaránt az értékesítési célok elérése és az ügyfelek elégedettségének biztosítása, valamint néha anyagmozgatás. Ehhez jó fizikumra és kiváló kommunikációs készségekre egyaránt szükségük van.
  2. Ingatlanértékesítő: az ingatlanértékesítők az ingatlanpiac legújabb trendjeivel és a helyi szabályozásokkal foglalkoznak. Feladatuk többek között az ingatlanok értékesítése, valamint a vevők és eladók közötti kapcsolattartás. Ehhez egy felnőttképzésben megszerezhető végzettségre, nyitottságra és jó kommunikációs készségekre van szükségük.
  3. Kereskedelmi eladó: ők különböző kiskereskedelmi egységekben dolgoznak, például ruházati boltokban vagy élelmiszerüzletekben. Feladatuk az ügyfelek segítése és az értékesítési célok elérése.
  4. Pénztáros: a pénztárosok kulcsszerepet játszanak a vásárlás folyamatában. Ők felelősek az ügyfelek kiszolgálásáért és a pénzügyi tranzakciók kezeléséért is, miközben egyes helyeken az árufeltöltésben is segítenek.
  5. Kereskedelmi képviselő: ők az üzleti partnerekkel való kapcsolattartásban érdekeltek. Feladatkörük többek között az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a partnerek telefonos utókövetése a találkozások után és az értékesítési célok elérése.

Így gyorsíthatjuk fel álláskeresésünket

Ha jelenleg is épp munkát keresünk kereskedelmi területen, először is határozzuk meg a céljainkat és érdeklődési területeinket! Készítsünk önéletrajzot és motivációs levelet, amelyek kiemelik a készségeinket és tapasztalatainkat. Szakértelmünket pedig igyekezzünk folyamatosan fejleszteni, továbbképzésekkel vagy tanfolyamokkal.

Kapcsolódó friss hírek