Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Mire készül? Orbán Viktor a kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor állítólag kifejtette: a nemzetközi diplomáciából egyre inkább kiveszőben van a tisztelet, de Magyarország és Kína között mindig megmaradt, és a további együttműködésünket is a régóta fennálló barátságra építjük!

A kínai államtanácsos kiemelte a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, valamint a számos ország fejlődését szolgáló Övezet és Út kezdeményezést, amelynek fórumain a magyar kormányfő is rendszeresen részt vesz.

A tárgyaló felek felhívták a figyelmet a biztonság és a stabilitás fontosságára, ami lényeges feltétele a további gazdasági fejlődésnek és a kereskedelmi kapcsolatok előmozdításának – magyarázta Havasi Bertalan.

Hogy valójában miről egyeztetett Orbán a totális megfigyelésre, megfélemlítésre, elhallgattatásra épülő kommunista Kína „közbiztonsági” miniszterével,

az a közleményből nem derült ki, de Vang Hsziahong és apparátusa bizonyára nem azért utazott ide a világ másik feléről, hogy megállapítsák, „fontos a biztonság”.

Kapcsolódó friss hírek