Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

13-16 éves rablókkal szemben emelek vádat Budapesten

13-16 éves rablókkal szemben emelek vádat Budapesten
Fotó: police.hu

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik tavaly augusztusban a budapesti X. kerületben megpróbáltak kirabolni egy másik fiút.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön azt írta, a vádirat szerint az elkövetéskor 13, 15 és 16 éves fiúk 2023. augusztus 22-én délután figyeltek fel a 18 éves sértettre az utcán. Körbeállták és szidalmazni kezdték, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját és egyéb értékeit, különben megverik.

A 13 éves támadó megrúgta és meglökte a sértettet, aki ellenállt, ezért a 15 éves vádlott is többször megütötte őt.

A támadást látva egy kutyát sétáltató nő a sértett segítségére kelt. A 15 éves fiatal azonban újra rátámadt a sértettre, ütötte és lökdöste a nála pár évvel idősebb fiút, aki védte magát, így kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, majd végül mindketten a földre kerültek. Mindeközben a 16 éves támadó is többször megütötte a sértettet.

A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a vádlottakat, akik így végül értékek megszerzése nélkül távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az akkor 13 éves vádlott beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza a vádiratban.

Kapcsolódó friss hírek