Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Megmérgezték, fóliát szorítottak az arcára, vázával ütötték le, mire végül elvált a férfi – emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy nő és új párja ellen

Megmérgezték, fóliát szorítottak az arcára, vázával ütötték le, mire végül elvált a férfi – emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy nő és új párja ellen

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség egy nő és új párja ellen, aki még 2023 márciusában Szombathelyen meg akarta ölni az asszony férjét.

A főügyészség szerdai közleményében azt írta: a vádirat szerint a vádlottak között szerelmi viszony alakult ki, az asszony szerint férje nem egyezett volna bele a válásukba, ezért társával elhatározták, hogy megölik.

Először meg akarták mérgezni, a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert több alkalommal is a férje italába és ételébe, de a sértettnek csak gyomorpanaszai lettek.

Ezután elhatározták, hogy akkor majd álmában ölik meg. A vád szerint egyik éjjel a szerető fóliát szorított a sértett arcára,

de a férfi felébredt és beleharapott támadója kezébe, aki egy vázával fejbe ütötte.

A zajra felébredt a házaspár közös gyereke, a hálószobába ment, de az édesanyja kituszkolta.

Miután a gyermek megzavarta a vádlottakat, a sértett azt mondta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést.

A vádlottak erre abbahagyták ütlegelését. A sértett a bántalmazás következtében több hét, illetve több hónap alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Vas Vármegyei Főügyészség a nőt és társát előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, továbbá a nőt aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja, és a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék dönt – áll a főügyészség közleményében.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten