Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

19 Celsius-fokkal támad a hétvége, de vasárnapra elromlik az időjárás – mutatjuk az előrejelzést

RövidenRöviden
Talaj menti köd és felhők, a háttérben pedig a Kékestető látszik Galyatetőről fotózva 2020. január 10-én.
Talaj menti köd és felhők, a háttérben pedig a Kékestető látszik Galyatetőről fotózva 2020. január 10-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Felhős, szeles, de továbbra is tavaszias idő várható a hétvégén, derül ki a meteorológiai szolgálat hétvégi időjárás-előrejelzéséből.

A hajnalok enyhék lesznek, napközben pedig a legmelegebb órákban továbbra is 13-19 Celsius-fok várható, de vasárnapra kissé visszaesik a hőmérséklet. Szombattól többfelé kell esőre készülni.

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak átmeneti jelleggel vékonyodhat el a felhőzet és süthet ki a nap. Gyenge eső helyenként, elsősorban az északkeleti tájakon fordulhat elő. A délnyugati szelet több helyen kísérik erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13-19 fok között változik, de az északkeleti határszélen előfordulhatnak 10 fok alatti értékek is.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lehet az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől beborul. Délutánig csak az északkeleti vármegyékben lehet gyenge eső, estétől viszont egyre többfelé. A déli szél főként, de nem kizárólag a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Vasárnap jórészt borult lesz az ég, csak a délkeleti határ közelében lehetnek felszakadozások. Vasárnapra virradóra és napközben összességében sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is lesznek, a Tiszántúlon azonban kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik. Napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9-14 fok között valószínű, de az Alföld délkeleti részein ennél több fokkal melegebb lesz.

Ez is érdekelhet

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február

Viharos szél tombol ma, számos megyére kiadták a figyelmeztetést

Már látszik, mi vár ránk a csapadékzóna elvonulása után

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést

Folytatódik a tavaszias időjárás, 19 °C is lehet a jövő héten

Lecsapott a vihar: autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók