Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Bíróság elé állt a szentesi férfi, akinek kutyái halálra martak egy embert

RövidenRöviden
Bullterrier.
Bullterrier. Fotó: Pixabay

Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken szerdán annak a férfinak a tárgyalása, akinek elszabadult kutyái 2021 nyarán halálra martak egy embert, egy nőt pedig súlyosan megsebesítettek.

A jelenleg 65 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés vétségével vádolják.

A vádlott egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, alkalmatlan volt arra, hogy az állatok kijutását megakadályozza. A vádlott bullterrier keverék kutyáit falkában tartotta, az állatok nem kaptak semmilyen oltást, ápolatlanok voltak, az udvaron felhalmozott hulladékok között éltek. A kutyák fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a vádlott szintén elmulasztott – csupán egy mogyoróbottal fegyelmezte őket –, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak.

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte. A Szása és Igor névre hallgató kutyák kijutottak a kapun, és rátámadtak egy másnap hajnalban hazafele tartó férfire. A csaknem kétméteres, 95 kilós sértett igyekezett ellenállni és elmenekülni, de nem tudott érdemben védekezni, a számtalan harapás miatt mintegy fél óra alatt a helyszínen életét vesztette.

A férfi több száz sérülést szenvedett el, halálát elvérzés és pszichés stressz okozta.

A kutyák ezután egy idős, biciklivel érkező nőre is támadtak, aki a táskájával próbált védekezni, és felhívta egy ismerősét. A nőnek sikerült beugrania az autóval odaérő ismerőse járművébe, ezt követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray-vel tudták a kutyákat megfékezni. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A kutyákat később egy állatmenhelyen elaltatták.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott elismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, halmazati büntetésként három év fogházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

A férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, de nem tett vallomást. A nyomozás során azt mondta, a kétéves kutyák jó házőrzők voltak, az idegeneket nem engedték be az udvarra. Közölte azt is, hogy az áldozat holtestét ő találta meg az úttest mellett, egy vízelvezető árokban.

A törvényszék előreláthatólag májusban dönt az ügyében.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben