Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Óriási büntetéseket kapott az RTL: a Sztárbox és Fekete Pákó „felkérdezése” miatt is fizetniük kell

Többmilliós bírságot szabott ki a csatorna két műsora miatt a médiatanács.

RövidenRöviden
Molnár Áron noÁr az RTL Sztárbox műsorában.
Molnár Áron noÁr az RTL Sztárbox műsorában. Fotó: RTL Sajtóklub

Az emberi méltóság megsértéséért és egy show-műsor helytelen korhatárbesorolása miatt is többmillió forintos bírságot szabott ki az RTL tévécsatornára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – hangzott el stílusosan az állami M1 propagandacsatorna keddi műsorában.

  • Az RTL Sztárbox erőszakos tartalmai miatt 10 millió forintos,
  • Fekete Pákó megalázásáért pedig 3 millió forintos bírságot kapott a csatorna.

Bartóki-Gönczy Balázs, a médiatanács tagja elmondta, az egyik esetben a testületnek elsősorban arról kellett döntenie, hogy a Sztárbox milyen típusú műsor, hiszen amennyiben sportműsorról van szó, akkor a médiaszolgáltató nem köteles alkalmazni a korhatárbesorolást.

A hatóság szerint azonban az elemzett műsor szórakoztató műsor volt, ezt támasztja alá egy 2005-ös bírósági döntés is, amely kimondta, hogy nem sportműsor az, ahol „az alapvető cél a show maga”! Onnantól, hogy ez nem sportműsor, megfelelő korhatári besorolással és ennek megfelelően csak 21 óra után lett volna közzétehető – emelte ki Bartóki-Gönczy Balázs, úgy magyarázva:

a műsorban az erőszak „explicit módon jelent meg”, a vér látványa, a trágár, szexuális tartalmú kifejezések elhangzása a hatóság szerint a 16 éven aluliakban „nem biztos, hogy megértésre talál”.

Fekete Pákót felkérdezték

Bartóki-Gönczy Balázs beszélt az RTL-t egy másik műsorszáma miatt elmarasztaló döntésről is. A médiatanács szerint a tévé egyik reggeli műsorában a vendégként meghívott Fekete Pákót hozták méltatlan helyzetbe.

A médiatanács döntése szerint a meghívott képtelen volt az adott helyzetben a „saját érdekei szerint dönteni”, hiszen a műsorvezetők „felkérdezték” arról, hogyan szerzett állampolgársági bizonyítványt, „vizsgáztatták” a műsorban, így ő gúny tárgyává vált. Bartóki-Gönczy Balázs kiemelte, ilyen esetben a médiatanácsnak nem feladata eldönteni, hogy az egyéni jogsérelem megtörtént-e, azt vizsgálják, hogy a médiaszolgáltató betartotta-e az emberi méltóságra vonatkozó alapelveket.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Majka otthagyja a TV2-t, visszatért az RTL-hez

Újabb nagy bejelentés az RTL-től

Érkezik a Cápák között 7. évada, már megvan a dátum

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Visszatér az X-Faktor