Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Sokkoló felvétel: óvónők aláztak egy autista kisfiút egy III. kerületi óvodában

Az anya azt sem tartja kizártnak, hogy fiát egy ponton bezárták valahová.

Részlet az RTL Híradóból riportjából.
Részlet az RTL Híradóból riportjából.

Kiabáltak vele, verbálisan bántották és Mauglinak neveztek egy ötéves autista kisfiút az óvónők egy budapesti, III. kerületi óvodában, minderről az anya titokban hangfelvételt készített a fia táskájába helyezett diktafonnal.

Az RTL riportja szerint az épelméjű, de nem beszélő gyermek anyukája korábban már sejtette, hogy valami rossz történhet gyerekével, mert egy ideje félt bemenni a csoportszobába, a viselkedése is megváltozott.

Az anya kereste az igazgatónőt, de nem érte el telefonon, majd állítása szerint két órát várt rá az irodája előtt, szerette volna, hogy fiát másik csoportba tegyék.

Az igazgatónő azonban addig vissza sem hívta, míg meg nem tudta, hogy van egy két és fél órás hangfelvétel arról, hogyan beszélnek az óvónők a kisfiúval. Ezen többek között olyanokat mondanak, hogy

  • „Gyere Áden, keresd meg a helyed ordítás helyett”
  • „Betörjük a Mauglit”
  • „Ivott-e már a majom?”
  • „Ezzel mit csinálnak a fejlesztésen? Ott nem kell 25 percig ülni azon a szájb***szott logopédián?

Az anya azt sem tartja kizártnak, hogy a fiát egy ponton bezárták valahová, mert a felvételen nagyon hangosan ordít, és azt kiabálja, hogy „ne”.

Az intézményt fenntartó Észak-Budapesti Tankerületi Központ az RTL Híradó megkeresésére azt mondta, vizsgálatot indítottak az ügyben, ami már le is zárult. A hangfelvételen szereplő két alkalmazott esetében foglalkoztatási jogviszonyuk azonnali hatályú megszüntetése mellett döntöttek.

Kapcsolódó friss hírek