Bűnügy

Beleáll a Fidesz: támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni anélkül, hogy tartani kelljen a gyónáskori kitudódástól

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

70-80 km/órás szélviharral érkezik éjjel a hidegfront – mutatjuk a friss előrejelzést

Teherautó halad el egy szélzsák mellett a nagy erejű szélben az M60-as autópályán, Belvárdgyula közelében 2020. február 10-én.
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Péntek késő délután, illetve az esti óráktól egyre többfelé kell esőre számítanunk egy melegfront miatt, mely felhőzete nyugat, északnyugat felől borítja be hazánkat – az Időkép szerint északkeleten akár havas eső, a határ mentén havazás is előfordulhat, átmeneti tapadó hóréteget alkotva.

A melegfrontot aztán egy hidegfront követi, ami az éjszaka második felében érkezik feltámadó északnyugati széllel, viharos lökésekkel,

a legerősebb széllökések a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál a 70-80 km/órást is elérhetik, meghaladhatják.

A meteorológusok szerint a front mögött gyorsan csökken a felhőzet, szombat napközben nyugaton már alig lesz felhő, máshol felhőátvonulások még előfordulhatnak. Jelentéktelen zápor, esetleg hózápor délután, kora este északon és keleten fordulhat elő, a szél erős, viharos marad, 5-10 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

Vasárnap egy anticiklon érkezik, a szél gyengülni kezd, délután keleten és a Dunántúlon lehetnek erősebb lökések. Derűs, napsütéses idő várható a hét utolsó napján, délutántól az északi részek felett lehet több felhő, esőre viszont nem kell számítanunk.

Az anticiklon hozta nyugodt napok a jövő hét elejére is kitartanak. Fagyos, párás, zúzmarás hajnalokra, derűs nappalokra számíthatunk, de lehetnek tartósabban párás, ködös részei is az országnak: ott fagypont körüli, máshol 3 és 8 fok közötti legmagasabb nappali hőmérsékletre készülhetünk.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!