Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt a II. kerületben 2013-ban, most sikerült eljutni egy nem jogerős ítéletig

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt a II. kerületben 2013-ban, most sikerült eljutni egy nem jogerős ítéletig
Fotó: police.hu

Első fokon öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítéltek egy most 42 éves férfit, aki még 2013-ban a főváros második kerületében megerőszakolt egy 17 éves lányt. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség súlyosításért fellebbezett az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség szerdán azt írta, a kerületi ügyészség a férfival szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én éjjel, a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló lányra, akit követni kezdett. Rátámadt, egy közeli bokros területre vitte, ahol megerőszakolta. Megnézte a sértett lakcímkártyáján, hol lakik a lány, és azt mondta neki, hogy ne jelentse fel.

A rendőrséget végül a fiatal lány édesanyja értesítette.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság az elkövetőt bűnösnek mondta ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az sem a mostani, sem a korábbi közleményekből nem derül ki, hogy az elmúlt tíz és fél évet mivel töltötte az ügyészség, a bíróság, a rendőrség vagy mindhármuk…

Kapcsolódó friss hírek