Belföld

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Baleset

A Magyar Honvédség ezredese volt az M1-es autópályán történt csütörtöki horrorbaleset áldozata

Ónos eső érkezik hajnalban, számos megyére figyelmeztetést adtak ki – mutatjuk térképen

Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére szerdára a meteorológiai szolgálat, míg kilenc másik megyére elsőfokú figyelmeztetést van érvényben.

Veszélyjelzésükben azt írták, szerdán a késő hajnali óráktól délnyugat felől – jellemzően kis mennyiségű – vegyes halmazállapotú csapadék érkezik átmeneti ónos esővel, amely a legtöbb helyen napközben esőbe megy át, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár szerda estig, éjfélig is vegyes csapadék hullhat.

Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos, vagy fagyott eső fordulhat elő, de az idő előre haladtával egyre inkább az eső valószínű.

A térség északi részén, illetve a Nyírségben a kezdeti havazásból 3 centiméteres hóréteg is kialakulhat, az északi határvidéken akár ezt is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága.

Az ónos eső, illetve a fagyott eső nagyobbrészt kis mennyiségűnek, néhány tized milliméternek ígérkezik ezeken a tájakon, de elsősorban Észak-Borsodban a szerdai nap második felében az 1 millimétert is meghaladhatja. Ezért Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére szerdára másodfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső veszélye miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna megyék területén az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

onos-eso-terkep

Forrás: met.hu

Az előrejelzés szerint délen, délnyugaton kialakult sűrű köd az éjszaka folyamán tartósan megmaradhat arrafelé, de szerdán napközben várhatóan mindenhol javulnak a látási viszonyok. Szerdára Baranya, Somogy és Zala megyék területére a tartós, sűrű köd miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!