Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Iskolákban függesztették fel az oktatást, országutakat zártak le a heves havazás miatt Románia keleti részén

RövidenRöviden
Iskolákban függesztették fel az oktatást, országutakat zártak le a heves havazás miatt Románia keleti részén
Fotó: News.ro

Számos iskolában felfüggesztették az oktatást, és országutakat zártak le a heves havazás és a hideg miatt Románia keleti részén – közölték az illetékes hatóságok.

A moldvai Iasi megyében 30, a szomszédos Neamt megyében 6 iskolában szünetel az oktatás kedden a viharos téli időjárás miatt. Neamtban az ingázó diákokat keddre felmentették az órákon való részvétel alól, miután a megyében nem sikerült letakarítani egyes közutakat a vasárnap óta tartó folyamatos havazás miatt.

Több moldvai megyében behavazott országutakat zártak le, illetve számos közúton korlátozásokat vezettek be a nehézgépjárművek számára. Vaslui megyében a hóekék segítségére volt szükség, amikor egy terhes nőhöz siető mentőautó elakadt a hóban – írta a News.ro.

Az Agerpres hírügynökség arról számolt be, hogy a viharos időjárás a jászvásári (Iasi) repülőtér forgalmát is akadályozza, több repülőt a szomszédos Suceava megye repterére kellett átirányítani, míg más járatokat töröltek vagy többórás késést halmoztak fel.

A román meteorológiai szolgálat (ANM) keddtől szokatlan hidegre és jelentős havazásra figyelmeztetett Románia-szerte, helyenként mínusz 20 Celsius-fokra is lecsökken a hőmérséklet.

Az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) bejelentette, hogy több mint ötezer tűzoltóval és négyezer járművel készül a rendkívüli helyzetre.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek a combjába bicikli fékkar fúródott, a kórházban azonban nem vették észre, összevarrták

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február

Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben Románia hegyvidéki részén

Kijött a hivatalos adat, szégyen: Románia megelőzte Magyarországot egy főre jutó GDP-ben

Szijjártó Péter kis híján felszólította Ausztriát, de végül inkább csak határozottan felkérte

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést