Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Tagadja az LMP, hogy a Fidesszel közösen indítanának főpolgármester-jelöltet

Ungár Péter, az LMP társelnöke, Schmidt Mária fideszes történész fia.
Ungár Péter, az LMP társelnöke, Schmidt Mária fideszes történész fia. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István bukott fideszes főpolgármester néhány nappal ezelőtt a Hír TV-ben beszélt arról, hogy hallott olyan pletykákat, miszerint közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak, és azt is mondta, „nem ellenezné” Vitézy Dávid jelöltségét.

Tarlós szivárogtatása aztán hamar elvezetett a magát újabban „konstruktív ellenzéknek” (ez most a divatos kifejezés az Orbán-rendszerben is remekül ellavírozó bizniszellenzékre) LMP-hez, mire a párt szóvivője az RTL-nek kezdett magyarázkodni. Gál József szerint

„elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen”

– bizonygatta a szóvivő.

Vitézy Dávid a Híradónak annyit írt, hogy decemberi nyilatkozata óta semmi nem változott, azaz az LMP felkéréséről meg nem döntött, a kormánypártok részéről pedig nem érkezett hozzá ilyen kérés. Ezért úgy gondolja, nem lenne annak realitása, hogy a két párt közös jelöltje legyen júniusban.

Kapcsolódó friss hírek