Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Felgyújtotta egy férfi a betlehemet Siófok belvárosában

A porrá égett betlehem Siófokon.
A porrá égett betlehem Siófokon. Fotó: Facebook/Lengyel Róbert

Péntekre virradóan felgyújtották a Siófok főterén álló betlehemet, egy onnan elvonszolt szalmabálát pedig a néhány száz méterre található zenepavilonban égettek porrá – számolt be róla Lengyel Róbert, a város polgármestere.

Mint írta, a betlehemet mintegy 2 millió forint pályázati forrásból szerezték be a szobrokkal együtt. Az installáció a pláza közelében kapott helyet, és egészen mostanáig ép is volt.

„Mára virradó éjjel, alig 2 óra után ugyanis egy ember odaballagott, kiráncigált egy, a faépületben elhelyezett szalmabálát, aztán azt elkezdte a járdán húzni a buszpályaudvar irányába. A templom előtt elhaladva, majd a Könnyek Kútjánál bekanyarodva a Millennium Parkba, végig vonszolta ott is a bálát, egészen az idén szépen felújított zenepavilonunkig. Aztán a lépcsőkön felhúzta, a szobor elé tette és felgyújtotta. Utána, mint, aki jól végezte a dolgát, visszaballagott a betlehemhez és azt is lángba borította”

– részletezte Lengyel.

Mint írta, a rendőrök és a tűzoltók hamar a helyszínre értek, előbbiek oltottak, utóbbiak pedig elfogták a gyanúsítottat, akiről a polgármester azt írta, „egy, az ország másik szegletéből idekeveredett, büntetett előéletű és jelenleg is eljárások alatt álló, egyébként hajléktalan férfi”.

R E N D K Í V Ü L I !Nem oly rég jelentettem be, hogy pályázati forrásból (közel 2 millió Ft) egy szép új betlehem,…

Posted by Dr. Lengyel Róbert on Thursday, January 4, 2024

„A közterületi biztonsági kameráink ismét jól vizsgáztak, rögzítették az eseményeket, ami majd megkönnyíti a nyomozást és a bizonyítást is. Öröm az ürömben, hogy a lángok nem terjedtek tovább egyik helyszínen sem és külön megkönnyebbülés, hogy a rendőrség elfogta és le is csukta ezt a közveszélyes bűnözőt” – zárta sorait Lengyel Róbert.

Kapcsolódó friss hírek