Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Mínusz 40 fok van Európa északi részén, hazánkba is visszatér a tél

Férfi a havas úton Galyatetőn, háttérben a kilátó 2021. április 6-án.
Fotó: MTI/Komka Péter

Néhány napig még folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, de a januári tavasz napjai már meg vannak számlálva – derül ki az állami meteorológiai szolgálat videós előrejelzéséből.

Míg Európa nagy részén nyugat-keleti irányú, enyhébb, óceáni eredetű légtömegeket szállító áramlás uralkodik, a kontinens északi részén rekordhideget mértek.

A svédországi Kvikkjokk-Årrenjarka mérőállomáson ugyanis egészen -43,6 fokig süllyedt a hőmérséklet, ami ezen az állomáson 1901 óta a legalacsonyabb hőmérsékletnek számít, megelőzve a korábbi 1918-as januári -43 fokos rekordot.

Svédországban pedig 1999 januárja óta (akkor -49 fokot mértek Karesuando-ban) ez a második leghidegebb, amit mérésekkel igazoltak.

NA EZ MÁR TÉNYLEG BRR… 🥶A Skandinávia fölött elhelyezkedő anticiklont rendkívül hideg, fagyos légtömeg tölti ki. A…

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Wednesday, January 3, 2024

Ami hazánk időjárását illeti, néhány napig még marad az enyhe idő, napközben 8-14 fokig melegedhet a levegő, éjszaka pedig 0-6 fokig süllyed a hőmérő higanyszála. Gyenge fagyokra inkább csak a nyugati határszélen kell számítani.

Markáns változás a hétvégén állhat be időjárásunkban, ekkor egy mediterrán ciklon és a sarkvidéki hideg levegő keveredése nyomán erős lehűlésre és vasárnaptól havas esőre, majd havazásra készülhetünk. Az előrejelzés szerint a jövő hét első napjaiban szinte mindenhol napközben is fagypont alatt maradnak a maximumok, éjszakánként pedig mínusz 10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Kapcsolódó friss hírek