Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hadházy: 677 millió forintból húztak fel egy 12 fős bölcsődét egy nógrádi faluban

Alig háromszoros túlárazás, de mit számít ez, a fideszes nagyurak „közbenjárásának köszönhetően”.

A 677 millióból felhúzott kazári bölcsőde.
A 677 millióból felhúzott kazári bölcsőde. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

„Kezdjük az évet egy rekorddal: 677 millió (!!!) forintból épült egy 12 fős (!!!) bölcsőde Kazáron, egy határmenti, 1600 fős nógrádi faluban. Azaz egy férőhelyet 56 millió ft EU-s támogatásból sikerült megépíteni”

– posztolta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kedden Facebook-oldalán.

A politikus megjegyzi, Nógrád megyében a KSH adatai szerint 650 ezer forint körül mozog az új házak négyzetméterára, a mintegy 300 négyzetméter alapterületű bölcsődét tehát hozzávetőlegesen 2,25 millió Ft/nm áron, azaz durván háromszoros áron sikerült megépíteni.

Kezdjük az évet egy rekorddal: 677 MILLIÓ (!!!) FORINTBÓL ÉPÜLT EGY 12 FŐS (!!!) bölcsőde Kazáron, egy határmenti, 1600…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, January 1, 2024

A politikus mellékelt egy ingatlanhirdetés is, amely szerint ennyi pénzért Óbudán 330 négyzetméteres vadiúj luxusvillát lehet venni.

„Természetesen nem vitatja azt senki sem, hogy az elmúlt évben jelentősen nőttek az árak az építőiparban. De ahhoz azért pofa kell, hogy így is szétlopjanak egy beruházást és még dicsekedjenek is vele”

– írta Hadházy, utalva arra, hogy a bölcsőde 2023 márciusában megtartott alapkő-letételén maga Gecse Ákos polgármester beszélt arról, hogy „eredetileg kevesebből tervezték” a létesítményt, de aztán a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat elnöke közbenjárásának köszönhetően már az „elszállt” ár sem jelentett problémát.

Kapcsolódó friss hírek