Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Jó hírt közölt a vízügy, így áll most a 2023-as Nagy Karácsonyi Árhullám

Péntek éjjel a budapesti rakpart szintje alá csökkenhet a Duna vízállása a fővárosban.

RövidenRöviden
A drónnal készült felvételen a kiáradt Duna a Lánchídnál 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az előző nap este tetőzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
A drónnal készült felvételen a kiáradt Duna a Lánchídnál 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az előző nap este tetőzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Lassan, folyamatosan apad a Duna Budapesten és a főváros feletti szakaszokon, péntek éjjel a budapesti rakpart szintje alá csökkenhet a vízállás a fővárosban – tudatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság pénteken.

Nagybajcsnál nagyon lassú az apadás, a vízszint várhatóan pénteken az I. fokú készültség szintje alá csökken. Komárom és Esztergom térségében a péntek reggeli adatok szerint zavartalan az apadás, Komáromnál szombat reggel, Esztergomban pedig kedvező esetben szombat este csökkenhet a vízszint az I. fokú készültség szintje alá. Győrben folyamatos, változó intenzitású apadás mellett kedd reggelre az I. fokú készültség szintje alá csökkent a vízszint.

Budapesten hosszan elnyúlva tetőzött a Duna, a legmagasabb mért vízállás 693 centiméter volt szerdán 20 órakor.

A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos időjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetőzik a Duna.

A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos időjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetőzik a Duna.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péntek délben 664 centiméter volt a vízállás, a rakpart szintje alá várhatóan a késő esti órákban süllyed a vízszint. (Az I. fokú készültség 620, a II. fokú 700 centiméteres vízállásnál van, az alsó rakpart 645 centiméter.)

Pénteken Paksnál tetőzik a Duna, a vízállás délben 689 centiméter volt. Baján a tetőzés 810 centiméter körül várható szombat reggel. Az árhullám tetőzése Mohácsnál szombat este várható 800 centimétert megközelítő vízállással.

A következő két napban számottevő csapadék nem várható, a napi középhőmérséklet fagypont felett alakul.

Jövő hét elején az érkező frontok következtében újra csapadékosabb idő valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék a vízgyűjtők többségén nem valószínű, csak a Dráva és a Felső-Tisza vízgyűjtőn.

Az országot az árhullám tetőzése szilveszterkor hagyja el. A következő napokban a Duna hazai szakaszán említésre méltó vízszintemelkedés nem várható.

A Tiszán érkező újabb árhullám jelenleg Dombrád térségében tetőzik. I. fok körüli vízállás várható a Tokaj és Szolnok közötti szakaszon is. A Tisza Tisza-tó alatti szakaszának magas mederteltsége és a Maroson érkező kisebb árhullám hatására a Tisza Szegednél megközelítheti, illetve elérheti az alsó rakpart 560 centiméteres szintjét.

A következő napok gyakorlatilag csapadékmentes időjárásának köszönhetően a Tisza és mellékfolyóin az árhullámok levonulása folytatódik, említésre méltó vízszintemelkedés csak jövő hét közepén várható – közölte OVF.

Ez is érdekelhet

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Villamos és személyautó ütközött az I. kerületben, egy ember az autóba szorult

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést