Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

829 órát és több mint félmillió kilométert repkedett idén Szijjártó Péter

829 órát és több mint félmillió kilométert repkedett idén Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„829 óra és 50 perc levegőben töltött idő és az ezalatt megtett 541.448 km után jó végre itthon lenni” – posztolta a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyér az utazgatásai éves összesítését.

A hvg.hu megjegyzi, a több mint félmillió kilométer bőven elég lenne arra, hogy valaki elrepüljön a 384 ezer kilométer távolságban keringő Holdra, majd kb. félútig vissza is jöjjön.

829 óra és 50 perc levegőben töltött idő és az ezalatt megtett 541.448 km után jó végre itthon lenni 🇭🇺

Posted by Szijjártó Péter on Friday, December 22, 2023

Azt is kiszámolták, hogy Szijjártó, aki 2023-ban durván 35 napot, azaz az év 10 százalékát töltötte a felhők fölött, a fenti számok alapján 2707-szer repülhetett volna munkahelyéről a DVSC-ben focizó Dzsudzsák Balázshoz (akivel annyira jóban van, hogy még az éjféli misén is együtt tűntek fel).

Tavaly az ideinél kevesebbet röpködött a külügyér: a hvg.hu akkori cikke szerint 2022-ben 421 ezer kilométert töltött Szijjártó a levegőben, aminek azért így is bőven volt karbonlábnyoma: számítások szerint 53,2 tonna szén-dioxid, 2,86 kilogramm metán és 2,34 kilogramm dinitrogén-oxid került a légtérbe az utazásai miatt.

Hogy a videókonferenciák és más technikai lehetőségek ennyire derogálnak-e a magyar külügynek, vagy Szijjártó egyszerűen csak imád az adófizetők pénzén urizálni repkedni, azt nem tudni.

Kapcsolódó friss hírek