Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget Budapesten

Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák az I. kerületi Halász utcánál 2023. december 25-én.
Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák az I. kerületi Halász utcánál 2023. december 25-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon Karácsony Gergely főpolgármester kedden délután – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint az ár- és belvízi védekezés fővárosi operatív feladatait ellátó Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. azért tett javaslatot az érintett szakaszon az árvízvédelmi készültség fokozatának emelésére, mert a vízállás kedden délután várhatóan eléri a II. fokozat elrendeléséhez szükséges szintet, valamint december 28-án hajnalig további áradás várható.

Tekintettel a II. fokozatú készültség elrendelésére, a Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs kezd működni.

A budai és a pesti alsó rakpartot már hétfőn lezárták a gépjárműforgalom elől. A Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság (FÖRI) a lezárt alsó rakparton hagyott járművek üzembentartóival megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gépjárműnyilvántartásba bejegyzett telefonos elérhetőségen. Ennek sikertelensége esetén a FÖRI a katasztrófavédelem segítségével a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárműveket biztonságos közterületi parkolóhelyre szállította.

Az intézkedés a járművek épségének megóvása érdekében történt, azzal kapcsolatban a tulajdonosoknak nincs fizetési kötelezettsége – jelezte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az elszállított autók üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ honlapon kaphatnak felvilágosítást járművük pontos elhelyezéséről.

A jelenlegi előrejelzések alapján legkorábban december 30-án reggel nyithatják meg az alsó rakpartokat a gépjárműforgalom előtt, ennek pontos időpontjáról az árvízi helyzet alakulásának függvényében, később születik döntés.

A Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Vízművek megtesz minden szükséges intézkedést, hogy Budapest vízellátásában és a szennyvíz-szolgáltatásban ne okozzon fennakadást az áradás – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten