Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

6 ok, amiért nekünk való a vendéglátás világa

6 ok, amiért nekünk való a vendéglátás világa

Ha korábban el sem tudtuk képzelni, hogy a vendéglátásban dolgozzunk, ettől még nem biztos, hogy ma nem játszunk el a gondolattal: miért is ne? Be kell, hogy valljuk, túl sok rosszat hallunk erről a szakmáról, pedig az éremnek mindig két oldala van. Mivel jár az, ha ezen a területen helyezkedünk el és mi indokolja, hogy vendéglátós munkatársak legyünk? A következő cikkben most ezekre a kérdésekre fogunk válaszolni.

Miért vállaljunk munkát a vendéglátásban?

Azt, hogy kinek melyik szektor szimpatikus, az egyéni ízlés határozza meg. A vendéglátásban való munka abszolút egy megosztó téma. A https://kaposvarallas.hu/allasok/vendeglatas oldalán számos lehetőség vár ránk, azonban érdemes először azt átvenni, hogy miért passzolhat hozzánk ez a sajátos terület.

Az első ok a pörgés. Ha olyan emberek vagyunk, akik bírják, sőt, szeretik is a pörgést, akkor egyértelmű, hogy nem kell sokat gondolkodnunk. A népszerű éttermekbe, pubokba és rendezvényhelyszínekre csak úgy özönlenek a vendégek, s így változatosságból sem lesz hiány.

A második ok a rugalmasság. Lehet, hogy nem gondolnánk, de a vendéglátós munka az egyik legrugalmasabb állás. Nem véletlenül végzik sokan suli mellett is.

A munka, ami nemesít?

Azt mondják, bizonyos munkák tanítanak minket és ez a vendéglátásra kifejezetten igaz. A rosszkedvű, ideges, türelmetlen és kötekedő vendégek egy dologra tanítanak minket: toleranciára. Nagyon nehéz ilyen körülmények között kedvesnek maradni, tehát az önuralomnak is fontos szerepe lesz. Ezt pedig az élet többi területén is hasznosíthatjuk majd.

A következő indok a szakma komplexitásában keresendő, hiszen bármilyen pozícióba is kerülünk a vendéglátáson belül, ennek köszönhetően betekintést nyerhetünk a logisztikába, a konyhaművészetbe vagy a menedzsmentbe. Innen pedig már nem olyan nehéz megtalálni a következő lépcsőfokot azon a bizonyos ranglétrán.

Keressünk jól és éljünk a munkánknak!

Végül, de nem utolsósorban a magas kereseti lehetőség ugyancsak egy pozitív hozadéka ennek a szektornak. Habár a sarki lángosos nem biztos, hogy annyira jól fizet, ettől függetlenül vannak olyan színvonalas helyek, amelyek busásan megjutalmazlak minket és rájövünk arra, hogy még a 10-12 óra munka is megéri.

Sokan egyébként nem is érzik ezt munkának, és talán ez a legjobb helyzet, amibe valaki kerülhet. A séfek nagy része például azért vállal ilyen állást, mert szeret főzni. Így már más megvilágításba kerül a munka fogalma is.

Láthatjuk, hogy számos érv szól a vendéglátós munka mellett, de mielőtt beleugranánk egy ajánlatba, érdemes eldönteni, hogy biztosan ezt akarjuk-e és megvizsgálni az ellene szóló érveket is. Néha ugyanis fárasztó és pörgős életstílust hoz magával. Különösen igaz ez a szezon ideje alatt, de az szintén nézőpont kérdése, hogy kinek mi, mennyire fárasztó.

Kapcsolódó friss hírek