Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Gyurcsány Ferenc a megalázott Orbán lehúzott sliccéről posztolt

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én.
Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Elköszönt az utcai harcos a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől” – kezdi vasárnap reggeli miséjét Gyurcsány Ferenc.

A DK elnökét Orbán Viktor csütörtöki brüsszeli megszégyenülése ihlette meg. Ismert, az addig Ukrajna EU-csatlakozása ellen hergelő putyinista magyar ügynök-kormányfőt egyszerűen kitessékelték a teremből, amíg a 26 másik EU-tagállam megszavazta a megszavaznivalót.

Gyurcsány most azt írta: „amikor arról vitatkozik a nemzetközi sajtó, hogy a »Magyar-ember-bírja-a-nyomást« nagyarc Viktor kávézni, vagy egyenesen a férfi mosdóba ment ki, miközben a többiek Európa jövőjéről tárgyaltak, az nagyon blama”, emlékeztetve: amit Orbán egy nappal korábban, ereje teljében Budapesten sorskérdésnek nevezett,

„abból Brüsszelben annyi maradt, hogy »ne felejtsük el felhúzni a slicc cipzárját, mielőtt kilépünk a mosdóból!«.”

Egyes verziók szerint egyenesen megzsarolták a kormányfőt – véli Gyurcsány –, hogy ha tovább fenyegetőzik a vétóval, akkor ott helyben döntenek, hogy elindítják Magyarország ellen az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárást, „ami ugye szavazati jogunk felfüggesztéséhez, mi több, az Unióból történő kizárásunkhoz vezethet”.

Elköszönt az utcai harcos a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől. Amikor arról vitatkozik a nemzetközi sajtó, hogy…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, December 16, 2023

A DK elnöke szerint az, hogy „ez az egész folyosó-gate” azt is jelenti, hogy Orbán nem teljesítette az Országgyűlés megbízását, sőt, egyenesen szembehelyezkedett vele, ebben az elképesztően kínos helyzetben a legkevesebb.

„Biztos vagyok benne, hogy akit emberi, politikusi méltóságában ennyire megaláznak, aki nemzetének sorskérdésében ilyen drámai vereséget szenved, az gyorsan lemond és eltűnik a nyilvánosság elől. Mert ég az arca az elviselhetetlen szégyentől”

– értékelt a tapasztalt lemondó.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten