Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Tízmilliókat követelve zsarolta családtagját egy 70 éves férfi Szentendrén, a rendőrök mentek érte

Rendőrök állítják elő J. Róbertet Szentendrén 2023. december 11-én.
Rendőrök állítják elő J. Róbertet Szentendrén 2023. december 11-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Megbilincselve előállítottak a rendőrök egy 70 éves férfit, aki a gyanú szerint zsarolta, zaklatta az egyik családtagját – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írták, a férfi hetekig járt egyik családtagja nyakára: először kedveskedve, majd fenyegetve próbált tőle több millió forintos anyagi segítséget kicsikarni. Tízmillióval indította a „licitet”, amit később 200 ezer euróra (hozzávetőleg 75 millió forintra) módosított.

A másik fél következetesen elutasította a „kérés” teljesítését, erre a férfi megfenyegette, hogy tönkreteszi őt és a családját, hazugságokkal teli, rágalmazó információkat fog terjeszteni róla és a vállalkozásairól, amivel ellehetetleníti és besározza.

Az információk feldolgozása és ellenőrzése után a rendőrök Szentendrén előállították a férfit, majd átkutatták a házat.

J. Róbert tagadott, azt mondta, nem követett el bűncselekményt, ő csak egy több évvel ezelőtt kölcsönadott összeget akart visszakérni a családtagjától.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, indítványozták a letartóztatását, „ám azóta szabadítaniuk kellett” – tették hozzá (hogy miért, azt a rendőrség közleménye nem említi). Ettől függetlenül a büntetőeljárás zsarolás bűntett gyanúja miatt folyamatban van J. Róbert ellen.

Kapcsolódó friss hírek