Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Mi történt? Óriási lefejezésbe kezdtek Pintér Sándorék, egyszerre 24 kórházigazgatót tettek lapátra

Sokan közülük már túl idősek voltak, állapította meg a 75 éves nyugdíjas rendőr.

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én.
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató – közölte a Belügyminisztérium szerdán.

Mint írták, Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt megyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését is visszavonta.

Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek – tették hozzá.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két megyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

„Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

A tárca az elbocsátottak nevét, „bűnét” nem árulta el.

Kapcsolódó friss hírek