Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Égető problémák, amiket nem vihetünk át 2024-re – Karácsony Gergely: viselje Antall József nevét a ferihegyi gyorsforgalmi út

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezi, hogy a jövőben Antall József nevét viselje a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út.

A mindig aktuális, ujjait a halaszthatatlan, Fontos Dolgok ütőerén tartó főpolgármester kedden a Facebook-oldalán azt írta: ma 30 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnöke.

„Ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé” – írta Karácsony, hangsúlyozva: alighanem sok vitájuk lett volna politikusként, „de a történelem ítélete egyértelmű”, Antall József „felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is”, ezt pedig „a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül”.

„Nem titkolom, kétségek gyötörnek; nem titkolom, a felelősség súlya olyan mértékben nehezedik reám, hogy minden…

Posted by Karácsony Gergely on Monday, December 11, 2023

Budapesten neveztek el közterületet a köztársaság első elnökéről, „úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen”. Ezért kezdeményezi, hogy a főváros egyik legfontosabb útja, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben – írta a főpolgármester a közösségi oldalán.

Kapcsolódó friss hírek