Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Közfelháborodás miatt lebontották Marosvásárhelyen a 2500 méter sálból készült karácsonyfát

Van baj mindenhol.

A sálból készült felháborító karácsonyfa.
A sálból készült felháborító karácsonyfa. Fotó: marosvasarhelyiek.ro

December 4-én állították fel, de 6-án este már le is bontották a Marosvásárhely központjában, 2500 méternyi sálból készített karácsonyfátírja a 24.hu a Székelyhon nyomán.

A beszámoló szerint a szervezők egy rekord megdöntésére készültek a világ számos országából érkezett, kézzel kötött darabokból összeálló sál „karácsonyfaként való hasznosításával”, ám a lakosság idegbe rakta magát, úgyhogy inkább lebontották.

„Sokan indián sátornak nevezték, mémeket készítettek, ahogy a városvezető indián törzsfőnökként áll mellette. Mások arra készültek – legalábbis szóban –, hogy adakozásból egy óriási műfenyőfát vesznek és azt feldíszítve odaviszik mellé”

– olvasható a Székelyhon cikkében a helyiek jelenlegi legégetőbb problémája.

🌲 Marosvásárhely idei karácsonyfája az összefogás szimbóluma, mely túlmutat egyéni, politikai, nemzetiségi és kulturális különbségeken – írják közleményükben a szervezők.

Posted by Marosvásárhelyiek on Tuesday, December 5, 2023

Soós Zoltán, a város polgármestere válaszul bejelentette: „meghallottuk az emberek hangját, egyesek felháborodását, megértettük érzékenységét”, ezért az installációt elköltözették egy másik helyszínre.

A kezdeményezők szerint Marosvásárhely idei karácsonyfája az összefogás szimbóluma lett volna, mely túlmutat egyéni, politikai, nemzetiségi és kulturális különbségeken. Úgy tűnik, ez most így sikerült.

Kapcsolódó friss hírek