Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Engedje, hogy a szivarja fellélegezzen, használjon szivarfúrót!

Engedje, hogy a szivarja fellélegezzen, használjon szivarfúrót!

Kezdő szivarosként talán még nincs tisztában azzal, mire való a szivarfúró, mivel az első szivarokhoz még nem volt rá szüksége, de ahogy elmélyed a szivarozás művészetében, valószínűleg elengedhetetlen eszköze lesz.

A szivarozás szertartásához számos kellékre, kiegészítőre van szükség a szivarokon felül, tudja ezt jól mindenki, akit a szivar füstje egyszer elvarázsolt. Egy gyakorló szivaros legalapvetőbb kellékei egy tökéletes humidor, egy szivaröngyújtó, egy szivarvágó, egy hamuzó, valamint egy, a szivarok előkészítését segítő szivarfúró.

Megtalálni a legjobb, a leginkább kézhez álló eszközöket időt és kitartást igényel, nézzen körbe a Humidorshop.hu kínálatában, ahol minőségi szivarfúrókat és más praktikus és nélkülözhetetlen szivaros eszközöket vásárolhat.

Tökéletes füstölési élmény

Annak érdekében, hogy a szivarozás valódi élmény legyen, kiváló minőségű és állagú dohányra, valamint annak megfelelő előkészítésére van szükség. A tárolásra szerezzen be humidort, amely a párásító rendszer révén optimális hőmérsékletet és páratartalmat garantál, ezáltal megőrzi a szivarok tökéletes állagát. A szivartartó doboz ideálisan spanyol cédrus belsővel készül, ugyanis ez az az anyag, amely páratartalom-szabályozó hatása révén pozitívan befolyásolja a tárolás körülményeit, a szivarok érését, valamint véd a dohánybogarak ellen.

De más előkészítést is igényelnek füstölés előtt, mégpedig megfelelő huzatot kell biztosítani az erőteljesebb íz érdekében, mégpedig általánosan alkalmazott módszerként a dohányrudak vágásával, illetve alternatív módon, fúrással. A filmekben gyakran látott eljárást, vagyis a szivarvég leharapását nem ajánljuk, ugyanis annak során megsérülhetnek a burkolólevelek.

Vágni vagy fúrni?

Hogy ki melyik módszert választja, valójában a dohányosok szokásaitól függ, egyesek inkább vágnak, mások inkább fúrnak, de esetenként a szivar típusa határozza meg, ugyanis vannak, amelyek nem alkalmasak fúrásra, például a torpedo.

A legtöbb szivaros a szivarvágókat választja, mert az éles penge révén tiszta és egyenletes vágás ejthető, és ennek eredményeképp kellemes aromákkal gazdagszik a füst, valamint a dohánylevelek nem sérülnek. Az eszköz minden átmérőhöz alkalmas.

A szivarok átlyukasztása tökéletes megoldás a szelelés kiigazítására, főként a jól sodort szivarok esetében, ugyanis a fejen kialakított lyuk lehetővé teszi, hogy a füst jobban keringjen, és így nem kell túl erősen húzni a slukkokat, és kevesebb lesz a füst is. Előnye, hogy a szivarfúró kisebb és kompaktabb, mint a szivarvágó, így észrevétlenül becsúsztatható a zsebbe.

A PerfecDraw szivarfúró

A PerfecDraw szivarfúró egy innovatív megoldás a szivarok egyenletes égésének, valamint a levegő és a füst áramlásának megkönnyítésére, amelyet Dr. Rod Kurthy fogorvos és kutató-fejlesztő tudós, valamint szivarrajongó alkotott meg.

Számolnia kell azzal, hogy egy nem megfelelően sodort szivar hajlamos lehet gyakran kialudni, így rendszeresen újra meg kell gyújtania. Erre az orvoslására kínál megoldást a PerfecDraw a szivarosok legnagyobb megelégedettségére.

Kapcsolódó friss hírek